Dvouhlavý pes 2013

14.02.2015 14:43

1. ročník závodu DVOUHLAVÝ PES

Dne 27. 4. 2013 ZKO Kobylisy pořádala 1. Ročník závodu Dvouhlavý pes. Soutěžilo se v kategoriích jednotlivců ZZO (bez speciálních cviků), ZM (beze stop) a závodu družstev ZVV 1 / IPO 1 (beze stop). Celý závod spravedlivě posuzovali rozhodčí Miroslav Schober a Karel Havelka, figurovali David Němec a Vladimír Opršál. Celkově se sešlo 39 závodníků.

V kategorii ZZO závodilo 13 závodníků. Tuto kategorii vyhrála Edita Macibobová se psem Ace Manthy Prague, na 2. místě se umístila Zuzana Wildmanová se psem Akbar Aboriginal Mystery a na 3. místě Jiřina Kotěšovská se psem Keno Šlovický mlýn.

V kategorii ZM závodilo 8 účástníků. Vítězem se stal Milan Koblasa se psem Míša, na 2. místě Pavel Koblec se psem Argo a na 3. místě Tomáš Vlček s fenou Cira z Půlnočního dvora. V hlavní kategorii ZVV 1 / IPO 1 závodilo 9 dvojic. Vítězným družstvem se stalo družstvo ze ZKO Hostivař se složení Barbora Pituchová se psem Bad Kazibe a Martina Točeková se psem Jim. Ceny za 2. místo vybojovali nadějní mladí psovodi ze ZKO Nový Bydžov ve složení Anna Šolínová se psem Apollo z Lhotecké linie a Michal Rejthárek se psem Coudy. 3. místo vybojovali Martina Vokrouhlíková se psem Derin Nubika a Zora Bomová se psem Bastien.

Pohár Františka Matouška za nejlepší poslušnost ZZV 1 získali Martina Vokrouhlíková se psem Derin Nubika. Pohár Prahy 8, který předával zastupitel MČ Prahy 8 Mgr. Jaromír Petelík, získali Martina Točeková se psem Jim. Pohár za nejlepší poslušnost ZM získali Tomáš Vlček s fenou Cira z Půlnočního dvora. Pohár za nejlepší obranu ZM získali Milan Koblasa se psem Míša. Největší potlesk si však vysloužil David Kurcz se psem Berit Atonika Bohemia za cenu fair play. David Kurcz přiznal skutečnost, která byla v rozporu se zkušebním řádem, které si rozhodčí nevšimnul. Díky této chybě klesl ze třetího místa na předposlední místo v kategorii ZZO.

Fotografie můžete vidět ZDE

—————

Zpět